Academie voor energiek werken
Vitaliteitstraining
Vanuit onze samenwerking met The Lab of Life bieden wij als certified trainer nu ook deze wetenschappelijk onderbouwde Vitaliteitstraining aan. Ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit. En erkend als bewezen effectief door het RIVM.


Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?OPZET

De training bestaat uit 5 sessies van 2 uur, die eens in de twee weken plaatsvinden. De doorlooptijd bedraagt ongeveer 8 weken.

INHOUD
In elke sessie wordt de persoonlijke situatie in kaart gebracht en worden de veranderingswensen concreet gemaakt. Vervolgens leren de deelnemers hoe ze die verandering zelfstandig en blijvend kunnen bereiken in hun dagelijks leven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen gedragsveranderingstechnieken die inspelen op automatische processen en op het doorbreken van gewoontes.

SESSIES
  1. Persoonlijke analyse Elke deelnemer brengt zijn of haar eigen energieniveau en work-  life balance in kaart.
  2. Werken aan mentale & fysieke energie Deelnemers leren om signalen en weerstanden  te herkennen en de theorie over fysieke en mentale energie in de praktijk te brengen.
  3. Reflectie op kwaliteiten, waarden en doelen Deelnemers zoomen uit op hun                  persoonlijke kwaliteiten, waarden en doelen.
  4. Invulling persoonlijke vitaliteitsstrategie Deelnemers leren hoe ze hardnekkig te    veranderen patronen kunnen doorbreken en hun self-efficacy kunnen verhogen.
  5. Evaluatie en borging Deelnemers analyseren wat ze hebben bereikt, hoe ze kunnen anticiperen op valkuilen en waar ze verder mee willen.


BORGINGSTOOL
Aan het einde van de training heeft elke deelnemer een concreet handelingsperspectief om een gezonde energiebalans te handhaven. Om de The Lab of Life methodiek te kunnen blijven toepassen en aan nieuwe persoonlijke doelen te kunnen werken, krijgen deelnemers toegang tot onze Borgingstool in hun persoonlijke online omgeving.

INBEGREPEN SERVICE
Om organisaties en deelnemers te helpen om het meeste uit de methodiek te halen, is de volgende ondersteuning bij de training inbegrepen:

  • Ondersteuning bij de werving van deelnemers middels (digitale) materialen
  • Persoonlijk werkboekje
  • Voor- en nameting + effectrapportage met groepsgemiddelden en quotes
  • No Cure No Pay garantie
  • Persoonlijke online omgeving voor de deelnemer + een jaar lang gebruik van de Borgingstool


WAT LEVERT DEZE TRAINING OP?