Academie voor energiek werken
Systemische paardencoaching

Waarom zetten wij ook paarden in bij de begeleiding van burn-out(preventie)?

Door een (burn-out) begeleiding te combineren met systemisch werk met paarden is het mogelijk om weer tot de kern van jezelf te komen. Zonder agenda, politiek etc.. De paarden laten zien wat er onbewust in je leeft: dit maakt deze pure vorm van begeleiding erg waardevol.

Een paard neemt zijn eigen plek in de kudde in. Is congruent in wat hij doet, voelt en communiceert. En staat in verbinding met zichzelf, de kudde en de omgeving. En is hiermee een zuivere spiegel. Van hieruit reageren zij op jou wanneer jij de kudde in stapt. Zij nemen niet alleen waar wat we kunnen zien, maar ook wat we voelen in het systemische veld.

Het werken met paarden brengt daarom zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn op het hier en nu. Zij duiden puur, zonder oordeel, in dienst van het geheel. Het is zoals het is; niet goed, niet fout, maar zo is het! Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van jouw vraag komt. Hoe het werkt is moeilijk te beschrijven. In de ervaring is het voelbaar en zichtbaar. 

Wij begeleiden met de voeten in de klei. Een paardensessie bij ons is niet zweverig maar helder en soms ook confronterend.