Academie voor energiek werken
Methodieken
Analytical Competence Tool (ACT®)

Analytical Competence Tool (ACT®)

Een uniek meetinstrument waarmee je jezelf in korte tijd écht leert kennen.

Hiermee krijg jij inzicht in jouw (onbewuste) talenten en ontwikkelpotentieel. Een echte eye-opener!

 • De ACT®-meting geeft antwoord op vragen zoals:
 • Waar zit nou echt mijn natuurlijke kracht en energiebron?
 • Waar kan ik mij nog verder in ontwikkelen voor meer energie
 • Hoe ervaar ik meer vrijheid?
 • Waarom loop ik altijd tegen dezelfde thema's aan?
 • Wat maakt dat ik steeds stagneer/niet in actie kom?
 • Hoe komt het dat ik mij zo leeg voel?
 • Waarom ben ik zo moe?

ACT® Burn-out Profiel

ACT® Burn-out Profiel

“Waarom is onder vergelijkbare omstandigheden de één wel vatbaar voor burn-out en de ander niet?”

De psychische gezondheid van medewerkers staat volop in de belangstelling. Depressies en burn-out zijn grote nieuwsitems.
Belevingspsycholoog Eduard Baas ontwikkelde een nog niet eerder gehanteerde aanpak, door de invloed van innerlijke patronen als basis te nemen van gevoeligheid voor burn-out.
Een nieuwe stap in de richting van gezonde mensen in succesvolle organisaties


Systemische paardencoaching

Systemische paardencoaching

Waarom zetten wij ook paarden in bij de begeleiding van burn-out(preventie)?

Door een (burn-out) begeleiding te combineren met systemisch werk met paarden is het mogelijk om weer tot de kern van jezelf te komen. Zonder agenda, politiek etc.. De paarden laten zien wat er onbewust in je leeft: dit maakt deze pure vorm van begeleiding erg waardevol.

Hartcoherentie

Hartcoherentie

Met hartcoherentietraining werk je aan een verbeterde samenhang tussen jouw ademhaling en hartslag. Dit noem je coherentie.


Middels deze training begeleiden wij jou van een lage naar een hoge coherentie.

Lage coherentie

 • Gestrest
 • Moeilijker te focussen
 • Blokkeert intuïtie/creativiteit
 • Vertraagt reactietijd
 • Algehele malaise
Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn

Je komt niet zomaar in een burn-out. Het lange tijd negeren van de signalen die je lichaam heeft afgegeven zorgen er uiteindelijk voor dat je je opgebrand voelt. Je bent constant bezig met het ‘in je hoofd zitten’.

Haptotherapie is een mooie methode om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Het maakt mensen bewust van wat zij voelen. Van affectiviteit naar effectiviteit. Het toelaten van emoties geeft veerkracht i.p.v. verharding en schept ruimte om jezelf te kunnen zijn.

Ademhaling

Ademhaling

Het is een klassieker die we allemaal kennen: we nemen de eerste ademteug bij onze geboorte en we blazen onze laatste adem uit bij ons overlijden.

Ademhaling is van levensbelang. Zodra we geboren zijn, treedt ​automatisch de ademhaling in werking. We ​zijn nog helemaal nieuw en vrij en zo ademen we ook. Ademhalen gaat (nog) volledig vanzelf.

Ademhaling is misschien wel het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen. We ademen met ons lijf. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken en voelen, op wie we zijn. We ademen de lucht van buiten naar binnen.

GRIP

GRIP

WAT IS GRIP?

GRIP is een online ontwikkel tool die er helemaal op is gericht om jou te helpen met meer energie en minder stress door het leven te gaan. Om de beste versie van jezelf te zijn.

Binnen GRIP zien wij stress als een gegeven.

Koudetraining

Koudetraining

Leer je ademhaling te beheersen,

zelfs onder koude omstandigheden en pluk de vruchten: meer energie, focus, een beter functionerend immuunsysteem en minder dagelijkse stress.

Tegen het eind van het begeleidingsprogramma begeleid een gecertificeerde instructeur van de Wim Hof Methode jou graag op inspirerende wijze.

Inspanning: wandelen/sport

Inspanning: wandelen/sport

Wandelen en zijn in de natuur kent grote voordelen bij het voorkomen en herstellen van burn-out. Zowel qua stressreductie, het bevorderen van cognitieve prestaties als het verbeteren van stemming en emoties. Onderzoek toont aan dat visueel contact met de natuur de bloeddruk en hartslag verlaagt, de aandacht verbetert en het geluksgevoel bevordert.

Ontspanning: mindfulness

Ontspanning: mindfulness

Wat is mindfulness?

“Mindfulness is het bewustzijn dat voortkomt uit het opzettelijk aandacht geven aan het huidige moment, zonder oordeel. Het gaat erom dat je weet wat er in je hoofd omgaat.” - Jon Kabat-Zinn

Vitaliteitstraining

Vitaliteitstraining

"Persoonlijke grip op energie en motivatie"

Vanuit de samenwerking met The Lab of Life bieden wij als certified trainer nu ook deze wetenschappelijk onderbouwde Vitaliteitstraining aan. Ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit. En erkend als bewezen effectief door het RIVM.

Methodiek met een BLIJVEND EFFECT