Academie voor energiek werken
Ons verhaal

Ons verhaal en de oprichting van de Academie voor Energiek Werken begint bij mijn verhaal.

François, 54 jaar, bedrijfskundige met 25 jaar ervaring in (commerciële) zorgorganisaties. Sinds 10 jaar werkzaam als (zelfstandig) coach, oprichter van Natuurlijk Zakelijk én van de Academie voor Energiek Werken. Tevens zelfstandig coach voor opleidingsinstituut De Baak en voor VvAA. En certified trainer voor The Lab of Life trainingen: wetenschappelijk onderbouwde gedragsverandering op ondermeer Vitaliteit.

Gezinsman met passie voor de natuur, paarden en het buitenleven. De rode draad in mijn leven kan ik in een paar woorden samenvatten:

 

Gezondheid
Mijn motto is: voorkomen is beter dan genezen. Ik geloof in eigen regie op vitaliteit! Op jonge leeftijd heb ik al het belang van een goede gezondheid ervaren. Op mijn 40e ging ik over mijn eigen grenzen. Met deze ervaringen én een lange carrière in de gezondheidszorg is mijn interesse gegroeid in het verband tussen fysieke en mentale gezondheid. 

Natuur
Steeds meer studies onderbouwen de helende kracht van de natuur. In mijn jeugd is mijn fascinatie voor paarden en de natuur ontstaan. Voor mij een plek om mezelf te zijn en tot rust te komen. Wandelend met de hond, te paard en tegenwoordig als woon- en werkplek. 

Vernieuwing
De geboorte van onze kinderen en veulens behoren tot de mooiste momenten in mijn leven. Pas later begreep ik mijn passie voor de geboorte van nieuwe ideeën en initiatieven. Ik houd van verder kijken dan bewezen én van onderbouwing. Een echte open mind.

Verbinding
Vrienden en familie zijn zeer belangrijk voor me. De dalen in mijn leven heb ik aangegrepen om me meer te verbinden met mezelf. Wat voor mij inhoudt dat ik op mijn 40e de tijd genomen heb om te achterhalen wie ik in essentie ben en welke doelen ik écht wil realiseren.

Na jaren werken en coachen in het bedrijfsleven realiseerde ik in 2016 mijn droom als zelfstandig ondernemer met de oprichting van Natuurlijk Zakelijk. Begeleiding van professionals en organisaties gericht op menselijkheid én verbinding in organisaties. Gaandeweg ontdekte ik mijn echte passie in de begeleiding: energie in organisaties. Energie is naast focus en aandacht één van de grootste schaarstes van dit moment. Mijn visie op presteren: verbonden energie met focus én regie.

Met mijn passie voor energie in organisaties én de enorme behoefte aan meer vitaliteit vanuit de markt, was het nieuwe initiatief geboren: Academie voor Energiek Werken. Een plek waar kennis, inzichten en krachten worden gebundeld om vraagstukken rondom energie op de werkvloer zo goed en breed mogelijk te begeleiden. Jouw vraag bepaalt bij ons hoe en door wie jij of jouw organisatie begeleid gaat worden. Een groep begeleiders weet én kan meer dan één begeleider. Met onze bewezen én vernieuwende methodieken kunnen jouw doelen en die van de organisatie echt gerealiseerd worden. Op het gebied van vitaliteit, burn-out herstel- en preventie. Samen met enthousiaste, kundige en complementaire begeleiders in een vertrouwde setting. “Iedereen de juiste energie op de werkvloer” is onze droom waar wij dagelijks met veel plezier aan werken.

Organisaties die streven naar meer vitaliteit en minder uitval begeleiden wij met veel kennis, ervaring en plezier.

Voor jou geloven wij in een passende plek om te herstellen en jezelf te ontwikkelen en niet in mooie verkooppraatjes. Als jij het eerste contact legt staan wij jou graag vrijblijvend te woord.

Fran├žois - Coach - Oprichter

Fran├žois - Coach - Oprichter

"Nee zeggen is oké, zolang je maar JA zegt tegen jezelf"


Wat kom ik brengen?

Aandacht, rake vragen, essentie, humor, kennis, praktische handvatten en het stimuleren van eigen regie typeren mij.

Ik regisseer en ben de spil in de begeleiding. Middels metingen, ervaringsoefeningen en het goeie coachgesprek begeleid ik jou in jouw groei. In wie je bent, wat je kunt en wat jij écht wil. Met inzicht in jouw innerlijke aandrijving als basis voor het realiseren voor jouw doel en herstel.

Aangesloten bij de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Accreditatie oa ACT-meting, MyHBM Burn-out coach, GRIP

Kees - Coach

Kees - Coach

“Leef geen compromis!”

Wat kom ik brengen?

Sinds 2001 actief als coach en onderzoeker. Mijn aanpak is concreet, inzichtgevend maar vooral gericht op daadwerkelijke ontwikkeling en verandering. Zonder hocus pocus, heldere methoden, confronterend en stretchend daar waar nodig, met humor en relativering.

Aangesloten bij de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO); Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO); BIG registratie. 

Elze - Psycholoog

Elze - Psycholoog

"Na een burn-out wordt je pas echt beter als je weer aan het werk gaat”.

Wat kom ik brengen?

Duurzaam grip op je energie na een burn-out. Zeker als je het deze keer doet op een manier die bij jou past, met respect voor je eigen talenten, waarden, behoeften en grenzen.

Ik geloof in mensen en hun kracht om weer gezond aan het werk te gaan. De herstelperiode is niet alleen een zoektocht naar de oorzaken maar ook naar een visie op hoe het leven na een burn-out eruit zou moeten zien. Hoe je weer grip op je tijd, werk en leven kunt krijgen na een periode dat alles je leek te ontglippen. Ik loop hierbij graag een stukje met je mee terwijl ik mijn persoonlijke ervaring, mijn kennis van stress en energie en mijn kennis van organisaties met liefde deel.

In samenwerking met collega psycholoog, prof Wilmar Schaufeli, GRIP ontwikkeld. Wetenschappelijk onderbouwde (online) tool voor meer energie en minder stress.

Joost - (Adem)coach

Joost - (Adem)coach

“When you own your breath, you own your mind & body…”

Wat kom ik brengen?

Als social worker werk ik al 20 jaar met veel passie in de (geestelijke) gezondheidszorg. Tevens Hartcoherentie coach en Wim Hof trainer. Met mijn originele werkwijze zoek ik graag naar passende, aansprekende en praktische manieren om jou op weg te helpen en te ondersteunen in jouw proces. Dus niet alleen maar praten maar ook vooral doen, ervaren en bewust ademen. Als we gemiddeld zo’n 15.000 keer per dag ademen en we nog geen 3 minuten zonder kunnen zou het wel eens belangrijk kunnen zijn.

Gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur en HeartMath Instructeur

Tom - Gezondheids/Organisatie Psycholoog - Coach

Tom - Gezondheids/Organisatie Psycholoog - Coach

"Je focus bepaalt je realiteit."

Wat kom ik brengen?

Inzichten in de samenhang tussen fysieke en mentale gezondheid. Door wetenschappelijke kennis te koppelen aan persoonlijke ervaringen van deelnemers.

De inzichten van dit traject gaan over de Wim Hof Methode: stress, ademhaling, meditatie, trainen met kou en het immuunsysteem.

Gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur

Coby - Paardencoach

Coby - Paardencoach

“Leef je kracht”

Wat kom ik brengen?

Ben je je vertrouwen kwijt in je lichaam en/of je omgeving?


De paarden en ik ontmoeten je met liefdevolle aandacht, zonder oordeel en voelen waar het niet stroomt in je lichaam. Zij duiden in paardentaal en helen met uitwisseling van energie, zodat jij de veiligheid in je zelf weer kan voelen. Een ervaring voorbij de woorden.


In mijn 27 jaar ervaring in mens-, team- en organisatieontwikkeling hebben de paarden al 13 jaar een belangrijke plek ingenomen. Zij weten als geen ander waar jouw opening ligt naar herstel en bekrachtiging. Als begeleider voel ik me dankbaar om dat wat je lichaam al weet samen weer te koppelen aan wat je hoofd wil begrijpen.


Ik werk volgens de ethische code van Phoenix Opleidingen.

Marco - Haptotherapeut

Marco - Haptotherapeut

“Leer voelen wat jouw lichaam je vertelt”


Wat kom ik brengen?

Met voelen op de voorgrond leer ik jou de balans tussen voelen, denken en doen te herstellen. Vanuit mijn kennis en jarenlange ervaring als haptotherapeut begeleid ik jou graag naar het herstel van het voelen. Naar het werkelijk in contact zijn met jezelf, de ander, je situatie en je omgeving. Middels oefeningen laat ik je ervaren wanneer je blokkeert, terughoudt of juist openstelt voor contact. Bij een burn-out leer ik je je eigen grenzen herkennen, aangeven en respecteren. Ik laat je contact maken met jouw kompas en met hetgeen jij écht wilt.

Bij een individuele lichaamsgerichte behandeling door mij staat de affectieve aanraking centraal. Een vriendelijke en krachtige methodiek om jou te begeleiden naar jouw gevoelens. 


Aangesloten bij De Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Floris - Sportinstructeur

Floris - Sportinstructeur

“Wij mensen zijn ontzettend sterk, laten wij weer gaan zoeken waar onze kracht is!” #JUSTMOVE

Wat kom ik brengen?

Graag maak ik je meer bewust van je lichaam als geheel. Waar komt de kracht in je lichaam eigenlijk vandaan? Hoe versterk je je kern/core? Hoe vergoot je je mobiliteit en energie? Tijdens mijn studie Sport en Bewegen in 2014 onderscheiden met de Uitblinker van ROC Twente. Sindsdien run ik met veel passie mijn eigen sportschool.

Aangesloten bij de School of Motion. Met als doel de kwaliteit van bewegen verbeteren vanuit onderbouwde trainingsmethoden. Zowel uit ervaring als uit onderzoek.