Academie voor energiek werken
Ademhaling

Het is een klassieker die we allemaal kennen: we nemen de eerste ademteug bij onze geboorte en we blazen onze laatste adem uit bij ons overlijden.


Ademhaling is van levensbelang. Zodra we geboren zijn, treedt ‚Äčautomatisch de ademhaling in werking. We ‚Äčzijn nog helemaal nieuw en vrij en zo ademen we ook. Ademhalen gaat (nog) volledig vanzelf.

Ademhaling is misschien wel het belangrijkste lichaamsproces dat we zowel bewust als onbewust kunnen doen. We ademen met ons lijf. Ademen heeft zijn weerslag op hoe we denken en voelen, op wie we zijn. We ademen de lucht van buiten naar binnen.

Als we de verbinding met de ademhaling verliezen of slechts oppervlakkig ademen, dan verliezen we de verbinding met het leven. Je ademt zoals je leeft, of je leeft zoals je ademt. Adem je vrij en ontspannen dan geldt dat ook voor hoe je in het leven staat.

Wij begeleiden jou je ademhaling beter te benutten. Door bewust te ademen, verbeter je je prestaties en concentratievermogen. Zuurstof is direct gelinkt aan gezondheid.

Zuurstof voedt ons lichaam en zorgt voor energie. Te vaak en/of te oppervlakkig ademhalen kan zorgen voor een verminderde zuurstof opname waardoor er een veelvoud aan (lichamelijke) klachten kunnen ontstaan.

Ademhalingsoefeningen kunnen jou helpen jezelf te kalmeren, je concentratie te vergoten, beter te slapen en je motor goed af te stellen. Door de ademhaling kunnen we een combinatie bereiken van ontspanning én energie, van focus én kalmte en van diepgaande verandering.

Je kunt het altijd en overal doen, je hebt het altijd bij je en je doet het helemaal zelf.

Kortom: ademhaling is een metafoor voor hoe wij in het leven staan. Hoe vrijer je ademt, hoe vrijer je leeft. Wij inspireren jou graag met passende oefeningen vanuit een divers scala van methoden (Hartcoherentie, Wim Hof ademhaling en andere ademhalingstechnieken). Waardoor je jouw eigen ademhaling en potentie weer gaat herontdekken en optimaal gaat gebruiken.