Academie voor energiek werken
Inspanning: wandelen/sport

Wandelen en zijn in de natuur kent grote voordelen bij het voorkomen en herstellen van burn-out. Zowel qua stressreductie, het bevorderen van cognitieve prestaties als het verbeteren van stemming en emoties. Onderzoek toont aan dat visueel contact met de natuur de bloeddruk en hartslag verlaagt, de aandacht verbetert en het geluksgevoel bevordert.


Non-visueel contact met de natuur (horen, voelen, proeven én bewustzijn) vermindert de hoeveelheid stresshormonen. Verder heeft dit een positief effect op de cognitieve prestaties en ontstaat er meer kalmte.

Wandelen maakt je sterk, veerkrachtig en geeft minder stress. Als we wandelen of in beweging zijn, is ons brein ook in beweging. We zijn cognitief mobiel en dan in staat herinneringen, gedachten en gevoelens in een nieuwe context te plaatsen. Met de iedere stap wordt de linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd. Verder wordt met wandelen je hersenfunctie verbeterd, spieropbouw verhoogd en de geest gekalmeerd.

Een ervaren sportinstructeur reikt jou oefeningen op maat aan voor (het herstel van) inspanning. Op een positieve manier zonder prestatiedoel. Jouw conditie is het uitgangspunt voor beweging op maat. Werkend vanuit balans en gericht op het versterken van je core en het verbeteren en herstellen van jouw fysieke conditie. Aan de hand van bewegen jouw lichaam en grenzen beter leren kennen.