Academie voor energiek werken
ACT® Burn-out Profiel

“Waarom is onder vergelijkbare omstandigheden de één wel vatbaar voor burn-out en de ander niet?”

De psychische gezondheid van medewerkers staat volop in de belangstelling. Depressies en burn-out zijn grote nieuwsitems.
Belevingspsycholoog Eduard Baas ontwikkelde een nog niet eerder gehanteerde aanpak, door de invloed van innerlijke patronen als basis te nemen van gevoeligheid voor burn-out.
Een nieuwe stap in de richting van gezonde mensen in succesvolle organisatiesHet ACT®-Burn-out Profiel is de meest recente innovatieve aanvulling op de ACT®-meting. Het geeft een andere en meer duurzame kijk op burn-out herstel en preventie. Niet vanuit de gangbare buitenwereld maar vanuit de binnenwereld. Hoe kan het dat onder vergelijkbare werk- en privéomstandigheden de één wel vatbaar is voor burn-out en de ander niet? Het antwoord zit in de binnenwereld: jouw burn-outgevoeligheid.

Het ACT® burn-out Personal profile geeft antwoord op:

  • Hoe groot is mijn burn-out gevoeligheid? Wij onderscheiden Minimaal (10-25%), Aandacht (25-50%), Risicovol (50-75%) en Actie (75-90%)
  • Waar ligt mijn burn-out gevoeligheid?
  • Hoe zichtbaar is jouw burn-outtype?
  • En hiermee de outline voor de begeleiding


Jouw ACT®-Burn-out Profiel geeft dus inzicht in jouw burn-outtype én gevoeligheid voor burn-out. Middels bewustwording van jouw innerlijke aandrijving die jou energie kost. Hiermee kunnen we de link leggen tussen jouw onbewuste aansturing en de fysieke consequenties. Voor mensen die duurzaam willen herstellen of een burn-out écht willen voorkomen.

Bijna alle wetenschappelijke publicaties mbt burn-out zijn cognitief gericht. Externe omstandigheden worden als belangrijkste oorzaak gezien voor het ontstaan van een burn-out. Uiteraard worden karakter-eigenschappen ook benoemd zoals harder gaan werken, een aangetast zelfbeeld, streven naar perfectie en de energie die dat kost. De meeste coaches die zich bezighouden met burn-out behandeling geven alleen gedragsmatige tips. Wij zullen laten zien dat we deze gedragsmatige effecten niet meer koppelen aan de buitenwereld, maar aan de binnenwereld van de persoon met een burn-out.

De verkorte versie van het ACT®-Burn-out Profiel kan ook ingezet worden om alle medewerkers in een organisatie te meten. Om de medewerkers met een hoog risico op burn-out te filteren en preventief te begeleiden.

Een vernieuwende en effectieve blik op de behandeling en preventie van burn-out. Met een duurzaam resultaat. Aan de hand van de meting onderscheiden wij burn-out typen met ieder een eigen aanpak voor herstel.